Speelpleinwerking: 245 kids in paasvakantie!

CD&V-voorstel Sociaal Tarief goedgekeurd op Gemeenteraad

deschavuit.png

Tijdens de paasvakantie gingen de boekentassen weer even aan de kant. Speelpleinwerking ‘De Schavuit’ opende tijdens de tweede week van de paasvakantie de deuren voor alle kinderen van Rotselaar.

Tijdens de paasvakantie zette de gemeente Rotselaar 13 animatoren in.
Maar liefst 245 kinderen namen deel aan de activiteiten van de speelpleinwerking.

Gemeenteraadslid Werner Mertens stelde namens de CD&V-fractie voor om een sociaal tarief in te voeren bij de gemeentelijke speelpleinwerking. Dit om ‘De Schavuit’ voor iedereen toegankelijk te maken en betaalbaar te houden. Het voorstel werd goedgekeurd op de Gemeenteraad. Sinds 8 april kan iedere inwoner met een OMNIO-statuut of een Sociaal Attest (O.C.M.W.) dan ook beroep doen op een korting van 30%. Via het inschrijvingsformulier en de maatschappelijke werksters (Sociaal Huis) wordt deze nieuwe, sociale korting bekend gemaakt.

Speelpleinwerking 'De Schavuit' biedt alle kinderen tussen 3 en 12 jaar een kwalitatief en speels aanbod tijdens de zomer- én de paasvakantie.

Een team van enthousiaste animatoren staat garant voor leuk, kwaliteitsvol spel en amusement. Ze bezorgen alle kinderen een onvergetelijke tijd bij ‘De Schavuit’.

Het spelprogramma bij ‘De Schavuit’ loopt van 9 uur tot 16.30 uur.
Bovendien is er vanaf 7.30 uur tot 18.30 uur voor- en naopvang voorzien voor de werkende ouders. Een volledige dag op speelplein De Schavuit kost slechts 7 euro (5-beurtenkaart). Inclusief: een vieruurtje, een drankje én verzekering inbegrepen!