Succes vakantie-aanbod 2013

Rotselaar blikt tevreden terug op sportkampen en speelpleinwerking

speelplein_1.jpg

Aan het einde van een mooie zomervakantie blikt de gemeente Rotselaar tevreden terug op de talrijke vakantie-initiatieven. Er werden 3 keer meer sportkampen georganiseerd en ook de speelpleinwerking ging in stijgende lijn dankzij de flexibele werking.

Het aanbod sportkampen werd gevoelig uitgebreid. Voor elke leeftijd wat wils, ook voor de kleuters in de namiddag. Het aanbod sluit naadloos aan bij de leuke activiteiten van de gemeentelijke speelpleinwerking De Schavuit, kinderopvang Stekelbees en de vele initiatieven van de sportclubs in Rotselaar.

Betaalbaarheid en flexibiliteit troef van het speelplein
De Schavuit verwelkomde tijdens de paas- en zomervakantie dagelijks gemiddeld 62 kinderen op het speelplein. Een team van 70 enthousiaste animatoren staat garant voor leuk, kwaliteitsvol spel en amusement. “De sterkte van het speelplein is de flexibiliteit en de betaalbaarheid: ouders kunnen er hun kinderen per dag inschrijven en ook de ochtend zelf nog aanmelden is mogelijk”, aldus schepen van Jeugd en Kinderopvang Jelle Wouters.

Ook kinderopvang Stekelbees kent een groot succes. Stekelbees biedt, tijdens de vakantieperiode, dagelijks ruime opvangmogelijkheden aan op drie locaties in Rotselaar. “De afgelopen zomermaanden maakten dagelijks gemiddeld 105 kinderen gebruik van dit opvanginitiatief”, aldus schepen Wouters.

Sportkampen snel volgeboekt
De gemeente Rotselaar organiseerde dit jaar drie keer meer kampen dan vorig jaar en werkte voor het eerst samen met Sporty. Niet alle kinderen zijn even sportief en kunnen vanaf dit jaar ook kiezen voor de themakampen, die bijzonder in de smaak vallen. “Tijdig inschrijven is de boodschap”, zegt Christel Hendrix, schepen van Sport. “Ondanks het meeraanbod, waren vele kampen de eerste week al volledig volgeboekt. Vooral de kleuterkampen waren bijna onmiddellijk volzet omdat, in tegenstelling tot vele andere gemeenten, Rotselaar ook opvang in de namiddag organiseert.”

De afgelopen zomer namen 246 kleuters, 214 leerlingen van de lagere school en 22 +12-jarigen deel aan de kampen: in totaal 482 deelnemers, waarvan een groot deel aan meer dan 1 kamp deelnam. “Volgens de eerste commentaren loopt de samenwerking met Sporty zeer goed, maar na de zomer zullen we een grondige evaluatie maken met de bedoeling de werking nog te verbeteren”, aldus nog Christel Hendrix.