Sportoase Rotselaar is succes

Sportoase Ter Heide, een samenwerking tussen de gemeente Rotselaar en uitbater Sportoase, kent een zeer succesvol eerste jaar.
In totaal vonden meer dan 50.000 bezoekers de weg naar het nieuwe sportieve sportcomplex in Rotselaar.

zwemles_rotselaar.jpg

sportoase9.jpg

Sportoase Ter Heide opende met een swingend openingsweekend en dito vuurwerk de deuren op 1 september 2012. Met de start van het nieuwe schooljaar vonden de Rotselaarse scholen als eersten hun weg naar het nieuwe zwembad. Al snel werden ze vergezeld door individuele bezoekers. Het was meteen duidelijk dat de mensen op het nieuwe zwembad hebben gewacht.

Naast de 50.000 bezoekers van het zwembad en de groepslessen zijn er nog heel wat bezoekers die wekelijks vertoeven in de groene sportlong van Rotselaar. In de sporthal sporten 43 verschillende actieve sportclubs op regelmatige basis. Aan de Toren is er een dagelijks gebruik van de beide voetbalvelden door Sportief Rotselaar. Momenteel spelen daar 27 jeugdploegen, 4 seniorenploegen en 1 damesploeg.

In het eerste jaar kon Sportoase al rekenen op een groot aantal vaste bezoekers, zo hebben 13 scholen wekelijks hun plaats gevonden in het zwembad en leren 620 kinderen wekelijks zwemmen. Naast de vaste lessen is er natuurlijk ook plaats voor de individuele bezoeker.

sportoase8.jpgsportoase3.jpg

Sportoase Ter Heide bestaat uit 2 delen waarbij de Meander uitgerust is met een 20 meterzwembad met verstelbare bodem, sauna en hammam, een groepslessenzaal waar de traditionele lessen zoals indoor cycling doorgaan, maar ook nieuwkomers als Bokwa en Just move insane. Hiernaast is er nog de sporthal met 3 terreinen en een danszaal.

De Toren is uitgerust met een kunst- en natuurgrasveld, een skateterrein, een verlichte finse looppiste, een multifunctioneel terrein, overdekte petanque terreinen en een speeltuin. Hiernaast is er nog een polyvalente zaal, foyer en een fraaie kantine, die uitzicht biedt op het sportgebeuren van de ganse site.

Deze multifunctionele infrastructuur wordt – mede dankzij de voordelige tarieven voor Rotselaarse verenigingen en inwoners – optimaal gebruikt voor tal van evenementen (fuiven, recepties, eetfeesten, familie- en bedrijfsfeesten).

skate.jpgsportoase5_1.jpg

De mooie- en uitgebreide infrastructuur, de gespecialiseerde medewerkers, het brede aanbod van activiteiten gekoppeld aan de uitgebreide openingsuren, de laagdrempelige aanpak en grote beschikbaarheid hebben in het 1ste jaar een goedkeurende bevestiging gekregen van de vele bezoekers. De samenwerking tussen Rotselaar en de private partner Sportoase betekent duidelijk een meerwaarde voor onze gemeente en gaat een mooie toekomst tegemoet.